Sağlık Politikaları Başkanlığı

Hatipoğlu: "Biz şehir hastanelerinin yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz." Hatipoğlu: "Biz şehir hastanelerinin yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz."

12 Kas 2021

DEVA Partisi Sağlık Politikaları Başkanı Aysun Hatipoğlu ve Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Hüseyin Kaderoğlu, Sakarya’da çeşitli STK ziyaretleri, esnaf ziyaretleri ve sağlık alanında faaliyette bulunan dernek ve özel sektör temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdiler.

İl Teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi alan genel merkez yöneticileri, basın mensuplarıyla da bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Düzenlenen toplantıda Hatipoğlu şu cümleleri kullandı:

Şehir hastanelerine çok büyük kaynaklar ayrıldı. Bu kaynaklar hem hekimlerin hem de sağlık çalışanlarının özlük hakları iyileştirilebilirdi ve sağlık alanında verimlilik artabilirdi.

Türkiye’deki şehir hastaneleri yapılan illerdeki yatak sayılarında ve hekim sayılarında büyük bir artış yok. Mevcut yönetimin bakış açısına göre, sağlık sektörü bir inşaat projesi diyebiliriz. Şehir hastanelerine çok büyük kaynaklar ayrıldı. Bu kaynaklar hem hekimlerin hem de sağlık çalışanlarının özlük hakları iyileştirilebilirdi ve sağlık alanında verimlilik artabilirdi. Ama devlet bu kaynakları işin otelcilik tarafına yapmayı tercih etti. Dışarıdan bakıldığında kocaman binalar ama insanlar içeride doğru düzgün servis alamadıkları için hastanelerden üzgün ayrılıyorlar. Biz şehir hastanelerinin yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz.


Salgın Süreci İyi Yönetilemedi

Türkiye’ye aşı çok geç geldi. İnsanlar büyük ölçüde aşı olmaktan kaçındı. Baktığımızda aşılama oranımız hala çok düşük halde. Bu anlamda biz parti olarak aşı tereddütünün bir an önce ortadan kaldırılacağı, bilgilendirilmelerin bilimsel zeminde ve halkın anlayacağı dilden yapılması gerektiğini savunuyoruz. Bunun için çok gecikildiğini düşünüyoruz. Özellikle delta varyantına karşı korumasız olan gençlerimizin de acilen ikna edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.


Dünya genelinde en uzun süre eğitimi kapalı kalan ülkeyiz

Vakalar azken okulları kapatıp vakalar çoğalmışken açık tutuyorlar. İlk zamanda direkt kapatmalarının sonucu gömlek düğmesi gibi. İlk düğmeyi yanlış bağladılar sonrası da komple yanlış gitti.

Ekonomisi daha iyi olan ülkeler eğitimi ve genel sistemlerini kapatmak yerine döngü halinde devam ettirirken biz direk bütün sistemlerimizi kapattık. Dünya genelinde ise en uzun süre eğitimi kapalı kalan ülkeyiz. Vaka sayısı azken kapattık şimdi vaka sayısı yüksek haldeyken bile kapatamıyorlar. Çünkü bir kapanmayı daha bu öğrencilerin eğitim hayatı kaldırmaz.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #ŞEHİR HASTANELERİ
  • #SAKARYA DEVA
  • #EĞITIM
  • #SALGIN

SONRAKİ HABER

DEVA henüz iktidar olmadan bile, politikaları ile toplumun yararı için çalışıyor!

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

12 Kas 2021